Slagerij Buurman Vleesch

Slagerij Buurman Vleesch

Afbeelding

Beste worstmakerij Gelderland 2017

Vianen, 16 januari 2017

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 16 januari jl. is Slagerij Buurman Vleesch en Vis, Twello gekroond tot ‘Beste worstmakerij Gelderland’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Buurman de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Slagerij Buurman Vleesch en Vis aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo blijft men continu up-to-date met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Buurman Vleesch en Vis diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

In 2016 werden wij ook al 'Beste Worstmakerij Gelderland'!

Klik hier om het persbericht te downloaden →

Provinciekampioen Gelderland 2015

TWELLO - Vol trots vertelt Jurgen Buurman over zijn kampioenschap, behaald op de Slavakto, een slagersvakbeurs die eens in de drie jaar gehouden wordt.

Buurman deed mee in 7 categorieën met 15 producten. Daarvan zijn er 14 met goud bekroond en nog eens 11 extra met een ster. Dus terecht kampioen van Gelderland!

Recordaantal inzendingen

De jury gaf aan dat het niveau van de vakwedstrijden ongekend hoog was. Ze hebben tijdens de keuringsdagen genoten van alle mooie én lekkere producten. Het aantal inzendingen van de vakwedstrijden heeft tevens een nieuw record bereikt! In totaal zijn er 2.284 ambachtelijke producten ingezonden voor jurering.

Jurgen benadrukt dat hij het niet alleen heeft gedaan maar met zijn hele team.

Bron: Voorster nieuws

Afbeelding

Meester Worstmaker

Vianen, 16 januari 2012

Erwin Maassen van den Brink best geslaagde voor opleiding ‘Meester Worstmaker’
Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde op 16 januari 2012 heeft Rob Geus, bekend van tv-programma ’De Smaakpolitie’, bekend gemaakt dat Erwin de best geslaagde is voor de opleiding ‘Meester Worstmaker’. Hieronder ziet u zijn scores.

Vaktechniek/technologie: 9,5
Ambachtelijke bereiding: 10

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Erwin heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten neemt Erwin zeker mee in de worstmakerij. Niet alleen komt dit de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Buurman Vleesch ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 200 collega-slagers is Buurman Vleesch aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Eerste vrouwelijke Meester Worstmaker

Marloes van Hartskamp uit Twello mag zich Meester Worstmaker noemen. Zij is daarmee de eerste vrouw die deze prestigieuze titel heeft behaald.

Meester Worstmaker is een initiatief van Stichting Het Worstmakersgilde.
Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers aan de cursus Meester Worstmaker een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak, en de consument krijgt zo het beste van het beste.

In deze doorgaans mannenwereld staat Marloes haar mannetje. Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo'n toets kun je met recht een 'Meesterproef' noemen. Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen vervaardigde worsten en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Worstmaker Marloes van Hartskamp, werkzaam bij Slagerij Walravens te Twello,
heeft haar uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker.
De speld werd uitgereikt door Michael Boogerd op 22 januari 2007 te Vianen,
tijdens de feestelijke jaarvergadering van Het Worstmakersgilde, waar tevens de Worstmakerij van het Jaar bekend werd gemaakt.

Een prestatie en een titel om met recht trots op te zijn!

Afbeelding